Valikko Sulje

Fogmaker Sammutusjärjestelmät

Myymme/suoritamme raskaalle kalustolle ja teollisuudelle mm. FOGMAKER sammutusjärjestelmien asennuksia, asennusratkaisuja sekä vuositarkastuksia. Kauttamme saat myös muut paloturvallisuuteen liittyvät tuotteet. Toimitamme kaikki järjestelmämme siten että ne ovat hyväksyttyjä ja täyttää kaikki standardit sekä mitoitukset.

Minkälainen sammutusjärjestelmä on vakuutusyhtiöiden hyväksymä ja mitä siltä vaaditaan?
Lue linkistä vaatimukset sekä  SBF127:17 standardit

Fogmaker on suorittanut ja läpäissyt palotestit PFAS- vapaalla Eco 1 -nesteellämme vaatimustason SBF127:17 vaatimusten mukaisesti. 31. joulukuuta 2023 jälkeen vain SBF 127:17 hyväksytään, koska vanha painos SBF 127:16 ei enää ole voimassa.

Vanhan standardin mukaisesti suunniteltuja järjestelmiä ei tarvitse rakentaa uudelleen. Vuodenvaihteesta 2023–2024 alkaen kaikki SBF127:n mukaisesti asennetut järjestelmämme tulevat käyttämään Eco1:tä.

Pyrimme luopumaan potentiaalisesti haitallisten aineiden ja materiaalien käytöstä, ja uuden PFAS-vapaan sammutusnesteen kehittäminen on ollut luonnollinen askel kestävyysprosessissa.

Uusi nesteemme, Eco 1, on GreenScreen CertifiedTM hopeatasolla. Tämä tarkoittaa, että kolmas osapuoli on hyväksynyt kaikki nesteen sisältämät aineet terveyden ja
ympäristön kannalta.


Fogmaker sammutusjärjestelmän vahvoja puolia ovat mm:

Jäähdyttävä:

Vaikutus joka syntyy, kun nesteessä oleva vesi haihtuu. Sammute sisältää myös suoloja, joiden lämpeneminen ja hajoaminen vaatii paljon energiaa ja se tunkeutuu kuituiseen materiaaliin vettä paremmin. Uudelleensyttymisen riski pienenee.

Kyllästävä:

Sammute sisältää fosfaatteja ja muita suoloja, joilla on kyllästävä vaikutus palopesäkkeeseen. Muodostuva kalvo vaikeuttaa syttymistä.

Kemiallinen:

Sammute vaikuttaa paloon jauheen tavoin hidastavasti ja sen sisältämät fosfaatit reagoivat kemiallisesti palavan aineen kanssa pysäyttäen palon ketjureaktion.

Kalvonmuodostus:

Sammutteen sisältämät fluoritensidit muodostavat kalvon palavan nesteen päälle ja estävät palavaa ainetta kaasuuntumasta ja happea pääsemästä aineeseen. Uudelleensyttyminen estyy tehokkaasti.


KATSO VIDEO MITEN NOPEASTI FOGMAKER SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ SAMMUTTAA VAATIVAN PALON JA JÄÄHDYTTÄÄ KOHTEEN