Valikko Sulje

Fogmaker-sammutusjärjestelmät työkoneisiin

Työkoneissa moottoritila, lisälämmitin ja sähkölaitteet ovat kohteita, jotka muodostavat palovaaran.

Usein automaattinen sammutusjärjestelmä havaitsee palon nopeammin kuin ihminen. Ihminen tyypillisesti huomaa palon vasta kun liekit näkyvät. Tällöin palo on jo pitkälle edennyt ja riski saattaa muuttua todellisuudeksi, jossa paloa ei pysty enää sammuttamaan käsisammuttimella. Oikein suunniteltu ja asennettu sammutusjärjestelmä on nopea ja riittävän tehokas keino estää tulen leviäminen.

Valitse täys- tai puoliautomaattinen FOGMAKER- sammutusjärjestelmä luotettavuuden ja turvallisuuden takeeksi.

Sammutinjärjestelmät työkoneissa
Sammutinjärjestelmät työkoneissa

Kuvissa: Talvivaaran kaivoksessa sijaitsevat pyöräkuormaaja ja kaivukone joihin on lisätty sammutusjärjestelmät sekä keskusvoitelujärjestelmät.

Varmista että sinulla on vakuutuusyhtiöiden standardin mukaiset sammutusjärjestelmät työkoneissasi.
Vahingon sattuessa säästät seisokeissa ym. kuluissa.

Vaikeapääsyiset ympäristöt edellyttävät nopeaa ja tehokasta sammutusta

Suuret polttoaine- ja hydrauliöljymäärät aiheuttavat suuria riskejä koneille. Jos koneita käytetään lisäksi palovaarallisessa ympäristössä kuten metsäteollisuudessa, jätteiden hyödyntämislaitoksissa tai petrokemiallisessa teollisuudessa, moottoriin kerääntyy usein palavaa materiaalia. Tämä aiheuttaa ilmeisen syttymisvaaran.

Palot leviävät usein erittäin nopeasti. Ruotsissa sovelletaan näiltä osin vakuutusyhtiöiden vaatimuksia SBF 127.

FOGMAKER täyttää nämä vaatimukset. Vesisumu suojaa tulipalolta moottoritilassa, hydrauliikassa ja sisäänrakennetuissa jarruissa. Järjestelmät ovat täys- tai puoliautomaattisia, ja niissä oleva ilmaisin toimii pneumatiikalla.  Tämän ansiosta on mahdollista välttää hitsaustöissä ja käynnistysvaiheessa mahdollisesti esiintyviä suuria jännitevaihteluja. Lisäksi ilmaisin on riippumatonvirtalähteestä.

Maan alla käytettävät koneet

Maanalainen konepalo saattaa olla tuhoisa, koska laitteen välittömässä läheisyydessä on usein suuria määriä diesel- ja hydrauliöljyä.

Palo leviää erittäin nopeasti.Maanalainen palo saattaa lisäksi henkilökunnan välittömään hengenvaaraan. Koneita käytetään usein vuorotyössä, ja lisäksi niiden korvaaminen on vaikeaa
mahdollisten keskeytysten tapahtuessa. Vesisumu suojaa moottori- ja hydrauliikkatiloja sekä sisäänrakennettuja jarruja. FOGMAKER voidaan aktivoida mekaanisesti, manuaalisesti tai täysautomaattisesti.

Asiakkainamme ovat muun muassa CAT, Atlas Copco, GIA, SCHÖMA, TEREX, Liebherr, Paus HFH ja Normet.

Käyttökohteistamme voidaan mainita esimerkiksi Eurotunnel, LKAB, Zinkgruvan ja Boliden. Täytämme GRAMKOn (Ruotsin kaivosteollisuuden turvallisuustyön työalatoimikunnan) maanalaiselle työlle asettamat vaatimukset.

SAMMUTUSJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖKOHTEET

Metsäkoneet, Kaivoskoneet, Maarakennuskoneet, Kierrätys / jätteenkäsittely koneet, Murskaus / seulonta koneet, Materiaalinkäsittely koneet ym..

Tela-alustaisien kaivuukoneen moottori tulessa
Tela-alustaisen kaivuukoneen moottori tulessa
Puimuri tulessa kesken puinnin
Puimuri tulessa kesken puinnin
Palanut murskain
Palanut murskain
Sammutusjärjelmän tärkeys paloherkässä maastossa
Työ paloherkässä maastossa vaatii hyvän sammutusjärjestelmän. Palon sattuessa ympäristö vaikutukset voivat olla mittavat.
Konttilukki
Konttilukki
Konttilukki
Palon sattuessa työkoneissa missä kuljettaja työskentelee korkealla, esim. konttilukit (13m) ja materiaalinkäsittelykoneet, kuljettaja pääsee alas ainoastaan hyppäämällä.