Valikko Sulje

Fogmaker-sammutusjärjestelmät linja-autoihin

Hengen tai omaisuuden vaarantuminen edellyttää tulipalon nopeaa ja tehokasta sammuttamista

Ruotsin teknisen tutkimuslaitoksen SP Sveriges Tekniska Forskningsinstution tekemän kartoituksen mukaan tulipalot ovat linja-autoissa 5-10 kertaa yleisempiä kuin kuorma-autoissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vesisumu sammuttaa tulipalot 2-3 kertaa perinteisiä menetelmiä tehokkaammin.

Moottoritilan syttyessä palamaan FOGMAKERin tekniikka, joka perustuu korkeapaineella tuotetulla vesisumulla tapahtuvaan sammutukseen, toimii hyvin riippumatta virtalähteestä ja sammutuslaitteiston sijainnista linja-autossa. Tekniikka kuormittaa ympäristöä vain vähän tai ei kuormita sitä lainkaan.

Sammutusjärjestelmän ensisijaisena tarkoituksena on pelastaa linja-auton matkustajat ja henkilökunta. Lisäksi järjestelmä suojaa omaisuutta tehokkaasti niin, että koneisiin ja materiaaleihin kohdistuvat vauriot sekä niiden korjauskustannukset jäävät pieniksi. Ruotsissa on vuodesta 2004 lähtien sovellettu vakuutusyhtiöiden vaatimusta (SBF 128), jonka mukaan kaikki yli 10 tonnin painoiset linja-autot tulee varustaa täysautomaattisella sammutuslaitteistolla. FOGMAKER täyttää tämän tyyppiselle laitteistolle asetetut vaatimukset.

FOGMAKER nauttii markkinoilla suurta luottamusta ja on linja-autoissa käytettyjen sammutusjärjestelmien johtava toimittaja Euroopassa. Toimitamme järjestelmiämme kaikkialle maailmaan.